hoe maak je een schelpen-top

1. zoek eerst al je nodige material en gereedschap bijeen:

* stretsh-stof voor de binnenkant en buitenkant van de schelpen
* een set van 2 schelpen, die groot genoeg zijn om je borsten te bedekken
* hobby-lijm, die eenmaal uitgehard is, niet oplost in water
* hotgluegun en bijpassende gluesticks
* naaigaren in de kleur van je stofjes
* een naai-naald
* kopspeldjes
* een stofschaar
* een hobby-mes
* 3cm-breed lint in de kleur van je stof
* 3cm-breed lint in de kleur van je huid (indien nodig)
* grote kralen of een stuk bijpassend lint om beide schelpen te connecteren
* lovertjes of andere dingen om je schelpen te versieren

2. neem je schelpen en splits ze indien nodig met een hobby-mes.

3. leg 1 schel op de stof voor de buitenkant en knip het ruim uit rondom de schelp.doe het zelfde voor de andere schelp en ook met de stof voor de binnenkant. in totaal heb je 4 stukken stof nodig.

4. verdeel de hobby-lijm over de hele schelp en leg de stof voor de buitenkant erover. strijk alle plooien eruit en druk met je vingers de stof in de groeven van de schelp. doe dit met beide schelpen.

5. draai de schelpen om en leg de stof naar buiten toe. doe een lijntje hotglue op de rechte kant van je schelp en strek de stof daarover heen. knip de rest van destof af. doe dit met beide schelpen.

6. doe dit ook met de buitenrand van beide schelpen.

7. doe wat druppels hotglue in het midden van je schelp en leg daar de stof voor de binnenkant in, zodanig dat je genoeg stof over de rand van de schelp hebt hangen.duw het goed aan in de lijm.knip de stof af ongeveer 2cm onder det rand van de schelp. vouw die rand om naar binnen toe en speldt deze vast. naai deze rand vast zodat alles netjes en glad zit. doe dit bij beide schelpen.

8. nu kun je de schelpen versieren nar wens.

9. kijk op de schelpen waar je ze wil conecteren in het midden. dar naai je dan de nodige de grote kralen of een stukje lint.

10. neem 2 stukken van ongeveer 1 meter in de kleur van je stof. knip 1 kant af onder een hoek en vouw de andere kant 2 maal om en naai het vast.en tegen de binnenkant van de schelp op de juiste plaats. doe dit ook met het 2de lint aan de andere kant van je topje.

11. indien nodig naai je huidskleurig lint aan de bovenkant van de schelpen dat om de nek gaat, om alles netjes op zijn plaats te houden.

12. er zijn 3 manieren om de schelpen te schikken.